Hyppää sisältöön
Media

Valtiovarainministeriö on päivittänyt hyvinvointialueiden rahoitusta koskevia laskelmia

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 7.10.2021 12.45
Tiedote

Hyvinvointialueiden tulevaa rahoitusta koskevia arvioita on päivitetty keväällä 2021 julkaistuista laskelmista. Keskeisin muutos laskelmassa koskee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimukseen pohjautuvaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutarvetta, jonka laskentatiedot on päivitetty vuoden 2019 tasolle.

Lisäksi on päivitetty saaristoväestöä ja hyte-kerrointa koskevat tiedot. Laskelman kustannuspohja on vuoden 2022 tasolla, eikä siihen ole tullut muutosta kevään jälkeen.

Laskelmat ovat edelleen arvioita tulevasta rahoituksesta. Laskelmat päivitetään seuraavan kerran keväällä 2022 sekä kunnilta siirtyvien kustannusten että rahoituksen määräytymistekijöiden osalta.

Kuntien sote-laskelmat päivitetään seuraavan kerran keväällä 2022

Kuntia koskevia laskelmia ei päivitetä tänä syksynä. Käytettävissä olevalla aineistolla ei ole mahdollista tuottaa kevään laskelmiin verrattuna tarkempia laskelmia, koska laskelmissa käytetty kustannuspohja ei ole muuttunut. Laskelma voisi antaa vääränlaisen kuvan tilanteesta. Seuraava päivitys tehdään ensi keväänä, kun käytössä on kuntien ennakolliset tilinpäätöstiedot vuodelta 2021 ja talousarviotiedot vuodelle 2022.  

Lisätietoja:
Neuvotteleva virkamies Antti Väisänen, puh. 02955 30618, antti.vaisanen.vm(at)gov.fi 

Hallintopolitiikka Kunta-asiat