FI SV

Auli Valli-Lintu valtiovarainministeriön lainsäädäntöjohtajaksi

Valtiovarainministeriö 5.6.2018 16.30
Tiedote

Hallitusneuvos Auli Valli-Lintu aloittaa ministeriön lainsäädäntöjohtajana oman toimensa ohella 1.8.2018 Lainsäädäntöjohtaja kehittää ministeriön lainvalmistelua ja sen osaamista sekä huolehtii lainsäädäntöohjelman laatimisesta ja säädöshankkeiden seurannasta.

Valtiovarainministeriö on määrännyt hallitusneuvos Auli Valli-Linnun valtiovarainministeriön uuteen lainsäädäntöjohtajan tehtävään ajalle 1.8.2018-31.7.2021. Valli-Lintu hoitaa tehtävää oman toimensa ohella.

”Lainsäädäntöprosessi on usein mielenkiintoinen matka uusien ongelmien ratkaisuun. Toivon, että voin osaltani tukea talon lakimiesten ja päätöksentekojärjestelmäosaajien työtä siten, että pidämme kiinni paineenkin alla hyvästä lainvalmistelusta, kohtuullisista aikatauluista ja samalla kehitämme jatkuvasti osaamistamme. Meneillään olevat uudistukset ovat opettaneet, että isot uudistukset edellyttävät poikkihallinnollisista työn koordinointia ja valtioneuvoston yhteisen tahtotilan vaalimista. VM:n arvot, luottamus, avoimuus ja ratkaisuhakuisuus, antavat hyvät ohjeet uuden tehtävän hoitamiseen”, Valli-Lintu sanoo.

Valli-Lintu on toiminut vuodesta 2008 lukien valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osastolla, aluksi lainsäädäntöneuvoksena ja vuodesta 2010 lukien osaston kuntakehitysyksikön päällikkönä ja hallitusneuvoksena. Tätä ennen hän toimi sisäministeriön lainsäädäntöneuvoksena vuosina 2004 – 2007.

Lainsäädäntöjohtaja kehittää valtiovarainministeriön lainvalmistelua ja sen osaamista sekä huolehtii ministeriön lainsäädäntöohjelman laatimisesta ja säädöshankkeiden seurannasta. Lisäksi lainsäädäntöjohtaja osallistuu valtioneuvoston lainvalmistelun kehittämisryhmän työhön ja vetää valtiovarainministeriön säädösvalmistelijoiden verkostoa. Tehtävä on kolmen vuoden määräaikainen. Tehtävän taustalla on valtioneuvoston kehittämistyöryhmän (VM 15/2017) ehdotus ministeriöiden lainsäädäntöjohtajista.

Lainsäädäntöjohtajan tehtävä oli ministeriössä sisäisesti ilmoittauduttavana ja tehtävään ilmoittautui määräaikaan mennessä 9 henkilöä.

Lisätietoja:

Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki, puh. 02955 30292, martti.hetemaki(at)vm.fi