Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: Harmaan talouden torjunnan työohje

Perjantai 17.11.2023 klo 9.00 –  12.00

valtiovarainministeriö

Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: Harmaan talouden torjunnan työohje

Hae mukaan Hankinta-Suomen oppimisklinikalle! Klinikan aiheena on harmaan talouden torjuminen julkisissa hankinnoissa ja torjumisen tueksi tehty työohje. Oppimisklinikka järjestetään perjantaina 17.11. klo 9–12.

Harmaan talouden torjunnan työohjeesta löydät tietoa harmaan talouden eri muodoille altistavista tekijöistä sekä esimerkkejä riskien pienentämisestä. Lisäksi työohjeeseen on koottu toimintatapoja tilanteisiin, joissa harmaan talouden riskejä on tunnistettu. 

Tämän maksuttoman oppimisklinikan kohderyhmänä ovat julkishallinnossa julkisista hankinnoista vastaavat henkilöt, hankintoja ohjaavat henkilöt, hankinta-asiantuntijat, sopimusvastaavat ja riskienhallinnasta vastaavat henkilöt. 

Oppimisklinikan jälkeen…

  • osaat soveltaa harmaan talouden torjunnan työohjetta omassa työssäsi,
  • olet saanut vastauksia harmaan talouden torjunnan asiantuntijoilta työohjeen käytöstä heränneisiin kysymyksiin ja 
  • olet keskustellut työohjeen soveltamisesta käytäntöön yhdessä muissa julkisissa organisaatioissa hankintoja tekevien henkilöiden kanssa.

Huomioithan hakiessasi, että oppimisklinikka on vuorovaikutteinen yhdessä oppimisen tilaisuus, jossa syvennetään osaamista, jaetaan kokemuksia ja keskustellaan yhdessä vertaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Parhaan hyödyn oppimisklinikalle osallistumisesta saat, kun osallistut aktiivisesti keskusteluun ja kannustat myös muita.

Klinikalle osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän suorittamista ja seurantakyselyyn vastaamista. Hyvä perehtyminen työohjeeseen on keskeinen osa ennakkotehtävää. 

Paikkoja oppimisklinikalle on rajatusti (30 henkilöä). Oppimisklinikalle voi osallistua 1 henkilö per organisaatio. Valitsemme osallistujat organisaatioiden tyypin, hakijan roolin ja työtehtävien sekä hakijan perustelujen pohjalta. Hakuaika päättyy maanantaina 16.10.2023.

Hae oppimisklinikalle

Harmaan talouden torjunnan työohjetta koskeva oppimisklinikka koostuu useista eri vaiheista: hakuvaiheesta, valintavaiheesta, ennakotehtävästä, oppimisklinikasta eli työpajasta, palautteen antamisesta sekä jälkiseurannasta.

Lisätietoja:
Olli-Juhani Piri
erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö
[email protected], p. 0295 530 173

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, hyvinvointialueet