Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: Hankintaosaamisen itsearviointityökalu

Maanantai 27.11.2023 klo 13.00 –  16.00

valtiovarainministeriö

Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: Hankintaosaamisen itsearviointityökalu

Hae mukaan Hankinta-Suomen oppimisklinikalle! Klinikan aiheena on hankintaosaamisen itsearviointityökalun hyödyt ja käyttöönotto. Oppimisklinikka järjestetään maanantaina 27.11. klo 13–16.

Hankintaosaamisen itsearviointityökalun avulla hankintayksiköt voivat kartoittaa hankintaosaamisen tasoa sekä organisaatio- että yksilötasolla. Työkalulla sekä organisaatiot että yksilöt voivat selvittää hankintaosaamiseen liittyviä vahvuuksia ja kehittämistarpeita. Oppimisklinikalla osallistujat saavat tukea hankintaosaamisen itsearviointityökalun käyttöönottoon ja jalkauttamiseen omassa organisaatiossaan. Osallistujia innostetaan ja rohkaistaan ottamaan työkalu käyttöön omissa organisaatioissaan.

Tämä maksuton oppimisklinikka on suunnattu hankintajohtajille, hankintapäälliköille, organisaation hankinnoista vastaaville henkilöille tai muille, joiden tehtävänä on hankintaosaamisen itsearviointityökalun käyttöönotto organisaatiossa. Voit hakea mukaan, jos työkalu on jo otettu organisaatiossanne käyttöön tai jos olette vasta suunnittelemassa sen käyttöönottoa!

Oppimisklinikan jälkeen…

  • osaavat toteuttaa itsearviointityökalun käyttöönoton omassa organisaatiossaan,
  • ovat saaneet vastauksia itsearviointityökalun asiantuntijoilta työkalusta ja sen käyttöönotosta heränneisiin kysymyksiin ja
  • ovat keskustelleet itsearviointityökalun käyttöönotosta yhdessä muissa julkisissa organisaatioissa hankintoja tekevien henkilöiden kanssa.

Huomioithan hakiessasi, että oppimisklinikka on vuorovaikutteinen yhdessä oppimisen tilaisuus, jossa syvennetään osaamista, jaetaan kokemuksia ja keskustellaan yhdessä vertaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Parhaan hyödyn oppimisklinikalle osallistumisesta saat, kun osallistut aktiivisesti keskusteluun ja kannustat myös muita.

Klinikalle osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän suorittamista ja seurantakyselyyn vastaamista. Hyvä perehtyminen itsearviointityökalua koskeviin ohjeisiin on keskeinen osa ennakkotehtävää. 

Paikkoja oppimisklinikalle on rajatusti (30 henkilöä). Oppimisklinikalle voi osallistua 1 henkilö per organisaatio. Valitsemme osallistujat organisaatioiden tyypin, hakijan roolin ja työtehtävien sekä hakijan perustelujen pohjalta. Hakuaika päättyy tiistaina 31.10.2023.

Hae oppimisklinikalle

Hankintaosaamisen itsearviointityökalua koskeva oppimisklinikka koostuu useista eri vaiheista: hakuvaiheesta, valintavaiheesta, ennakotehtävästä, oppimisklinikasta eli työpajasta, palautteen antamisesta sekä jälkiseurannasta.

 

Lisätietoja:
Olli-Juhani Piri
erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö
[email protected], p. 0295 530 173

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, hyvinvointialueet