Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: ICT-hankintojen pelikirja

Keskiviikko 13.3.2024 klo 13.00 –  16.00

valtiovarainministeriö

Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: ICT-hankintojen pelikirja

Hae mukaan Hankinta-Suomen oppimisklinikalle! Klinikan aiheena on ICT-hankinnat ja niiden tekemisen tueksi laadittu pelikirja. Oppimisklinikka järjestetään keskiviikkona 13.3. klo 13–16.

ICT-hankintojen pelikirja tarjoaa mallin vaikuttaviin ICT-hankintoihin ja ketterään yhteistyöhön. Ketterä ICT-hankintojen toimintamalli tarkoittaa sitä, että hankinnan aikana pyritään minimoimaan hankinnan toteuttamiseen liittyviä riskejä jakamalla prosessi vaiheisiin.

Hankintaprosessissa ketteryys tarkoittaa sitä, että prosessia tulee olla mahdollista muuttaa, mikäli asiakkaan tarpeet, vaikuttavuus tai markkinat sitä edellyttävät. Pelikirja sisältää ohjeita sekä hankintayksiköille että tarjoajille hankinnan eri vaiheisiin.

Tämä maksuton oppimisklinikka on suunnattu ICT-hankintoja tekeville asiantuntijoille julkisissa organisaatioissa.

Oppimisklinikan jälkeen…

  • osaat hyödyntää ICT-hankintojen pelikirjaa omassa työssäsi,
  • olet saanut vastauksia hankintojen substanssiasiantuntijalta ICT-hankinnoista sinulle heränneisiin kysymyksiin ja
  • olet keskustellut aiheesta muiden julkisissa organisaatioissa hankintoja tekevien henkilöiden kanssa.

Huomioithan hakiessasi, että oppimisklinikka on vuorovaikutteinen yhdessä oppimisen tilaisuus, jossa syvennetään osaamista, jaetaan kokemuksia ja keskustellaan yhdessä vertaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Parhaan hyödyn oppimisklinikalle osallistumisesta saat, kun osallistut aktiivisesti keskusteluun ja kannustat myös muita.

Klinikalle osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän suorittamista ja seurantakyselyyn vastaamista. Hyvä perehtyminen pelikirjaan on keskeinen osa ennakkotehtävää. 

Paikkoja oppimisklinikalle on rajatusti (30 henkilöä). Oppimisklinikalle voi osallistua 1 henkilö per organisaatio. Valitsemme osallistujat organisaatioiden tyypin, hakijan roolin ja työtehtävien sekä hakijan perustelujen pohjalta. Hakuaika päättyy torstaina 8.2.2024.

Hae oppimisklinikalle

ICT-hankintoja koskeva oppimisklinikka koostuu useista eri vaiheista: hakuvaiheesta, valintavaiheesta, ennakotehtävästä, oppimisklinikasta eli työpajasta, palautteen antamisesta sekä jälkiseurannasta.

Lisätietoja:
Olli-Juhani Piri
erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö
[email protected], p. 0295 530 173

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, hyvinvointialueet