Webinaari: Hyödyt irti julkisten hankintojen käsikirjasta

Keskiviikko 3.4.2024 klo 10.00 –  10.45

valtiovarainministeriö

Webinaari: Hyödyt irti julkisten hankintojen käsikirjasta

Julkisten hankintojen käsikirja on nyt saatavilla kätevänä verkkotyökaluna. Tervetuloa webinaariin kuulemaan, mistä käsikirjassa on kyse ja miten saat siitä parhaat hyödyt irti.

Koko julkisen sektorin yhteinen työkalu on löytänyt paikkansa hankintayksiköissä julkisten hankintojen toteuttamisen ja hankintakäytäntöjen kehittämisen tukena. Käsikirjassa kuvataan hankintalainsäädännön vaatiman kilpailuttamisen tärkeimmät toteutusvaiheet ja annetaan käytännön opastusta hankintojen organisointiin, suunnitteluun, kilpailuttamiseen ja sopimus- ja toimittajahallintaan. Käsikirjasta löytyvät linkit aiemmin julkaistuihin Hankinta-Suomen oppaisiin, jolloin kilpailutuksissa ja sopimusten laatimisessa on mahdollista hyödyntää hankintatietoa entistä monipuolisemmin.

Julkisten hankintojen käsikirjan käyttömahdollisuudet paranevat, kun käsikirjan aineistoon perustuva tekoälypohjainen chat-avustaja valmistuu. Chat-avustaja tullaan julkaisemaan kevään aikana avoimeen kokeilukäyttöön julkisten hankintojen ilmoituskanava Hilmaan. Chat-avustajan myötä julkisiin hankintoihin liittyvän tiedon hakeminen ja hyödyntäminen helpottuvat. Valtiovarainministeriö ja Hilma tiedottavat kokeilun etenemisestä käyttöön erikseen.

Kaikille avoin ja maksuton webinaari järjestetään keskiviikkona 3.4.2024 klo 10–10.45 teamsilla. Käsikirjaa esittelee varatuomari Liisa Lehtomäki, Lakiasiantoimisto Olli Lehtomäki & CO Oy ja Chat-avustajaa Chief Digital Officer Mikko Saavalainen, Hansel Oy.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään 2.4. klo 12.00. Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille 2.4. iltapäivän aikana.

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet