Webinaari: Innovatiivisten hankintojen riskien jakaminen

Tiistai 28.5.2024 klo 10.00 –  11.00

valtiovarainministeriö

Webinaari: Innovatiivisten hankintojen riskien jakaminen

Suomen talouden heikko tilanne pakottaa etsimään uusia säästöjä julkisissa hankinnoissa. Taloutta voidaan vahvistaa innovatiivisilla hankinnoilla sekä tiivistämällä ostajien ja myyjien yhteistyötä, samalla hankintoihin liittyvät riskit minimoiden. Hankinta-Suomi-ohjelma järjestää kaikille avoimen koulutuksen innovaatioiden riskienhallinnasta.

Innovatiivisilla hankinnoilla voidaan kehittää julkisia palveluja ja tuotteita, ja samalla ne antavat yrityksille mahdollisuuden kasvuun. Uusien ratkaisujen ja teknologioiden hankintoihin voi kuitenkin liittyä riskejä ja epävarmuutta, jotka liittyvät erityisesti palvelujen ja teknologioiden käyttöönottoon. Riskien tunnistamisessa ja kokonaisvaltaisessa hallinnassa on tärkeää tehdä yhteistyötä hankintoja tekevien ja niitä tarjoavien kesken.  

Innovatiivisten hankintojen riskien jakamisesta järjestetään kaikille kiinnostuneille avoin webinaari 28.5.2024 klo 10.00-11.00.  

Webinaarissa esitellään Hankinta-Suomi-ohjelman julkaisemaa ja KEINO-osaamiskeskuksen tuottamaa yhteenvetoa, jossa kuvataan kestävien ja innovatiivisten hankintojen riskienjaon edistämiseksi tehtyjä toimenpiteitä vuonna 2023 ja niissä tunnistettuja kehitysaskeleita. Yhteenvedon taustalla on Kestävien ja innovatiivisten hankintojen riskien jakaminen (KIRI) -hankkeen raportti (Valovirta ym. 2022).  

Webinaarin puheenvuorot: 

  • Ville Valovirta, VTT, KIRI-hanke 
  • Katriina Alhola, SYKE, vaikuttavuustiedon rooli osapuolten riskien vähentämiseksi ja 
  • Annaliisa Oksanen, EK, kommenttipuheenvuoro 
  • Pilvi Takala, PTCS Oy, immateriaalioikeudet hankinnoissa ja 
  • Emmi Kauppala Susiluoto Oy, kommenttipuheenvuoro. 

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään perjantaina 24.5.
Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille ma 27.5.

Lisätietoja: Ohjelmapäällikkö Eriika Autio, eriika.autio(at)gov.fi  

Keino-yhteenveto 

Kestävien ja innovatiivisten hankintojen riskien jakaminen (KIRI) -hankkeen raportti

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet