Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Terhi Järvikare fortsätter som avdelningschef för skatteavdelningen

Finansministeriet
16.1.2020 13.31
Pressmeddelande
Terhi Järvikare.

Statsrådet har utnämnt ekonomie licentiat Terhi Järvikare till tjänsten som avdelningschef för ministeriets skatteavdelning. Järvikare har innehaft samma befattning sedan 2015.

”Jag är nöjd över att kunna fortsätta arbetet med en sakkunnig grupp vid skatteavdelningen. Regeringsprogrammet innehåller flera projekt som gäller beskattning och nu när EU-ordförandeskapet är över kan vi koncentrera oss på beredningen av dem”, berättar Järvikare.

Järvikare har över tjugo års erfarenhet av sakkunnig- och ledningsuppgifter inom beskattningen. Hon har arbetat som avdelningschef för skatteavdelningen sedan 2015 och tidigare har hon bland annat varit direktör vid Centralhandelskammaren och innehaft flera olika uppgifter vid ministeriets skatteavdelning.

Avdelningschefen leder skatteavdelningen som är sakkunnig i fråga om regeringens skattepolitik. Avdelningen har bland annat till uppgift att utveckla skattesystemet och bedöma effekterna av de skattepolitiska åtgärderna. Avdelningen bereder skattelagar och skatteavtal mellan Finland och andra länder. Avdelningen deltar i utvecklandet av skatte- och tullförvaltningen och representerar Finland vid beredningen av skatte- och tullärenden i EU.

Järvikare utnämndes till tjänsten från ingången av april för en tid av fem år.

Pressmeddelande: Tjänsten som avdelningschef vid ministeriet söktes av två personer (13.11.2019)

Ytterligare information:

Martti Hetemäki, statssekreterare som kanslichef, tfn 02955 30292, martti.hetemaki(at)vm.fi
Terhi Järvikare, överdirektör, tfn 02955 30113, terhi.jarvikare(at)vm.fi