Valtionavustushankkeen loppuseminaari

Keskiviikko 15.11.2023 klo 12.30 –  15.30

valtiovarainministeriö

Valtionavustushankkeen loppuseminaari

Olemme kehittäneet ja digitalisoineet valtionavustustoimintaa lukuisten asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa viiden viime vuoden ajan. Järjestämme valtiovarainministeriön valtionavustushankkeen loppuseminaarin keskiviikkona 15. marraskuuta.

Perustimme Suomeen valtionavustustoiminnan tietovarannon ja julkaisimme siihen sisältyvät digitaaliset palvelut asiointia, valtionavustusten hallinnointia ja käsittelyä sekä valtionavustuksia koskevan tiedon käyttöä varten. Tuotimme palveluiden lisäksi uutta tietoa ja työvälineitä valtionapuviranomaisille tavoitteenamme yhtenäistää hallinnon menettelyjä, lisätä asiakaslähtöisyyttä ja keventää valtionavustusten hakijoiden ja saajien hallinnollista taakkaa ja työmäärää. Hankkeemme tuloksena syntyi myös konkreettisia keinoja valtionavustustoiminnan vaikuttavuuden ja tuottavuuden edistämiseksi tulevina vuosina.

Kutsumme hankkeessa toimineet asiantuntijat ja sidosryhmät valtiovarainministeriöön kokoontuen vielä kerran yhteen matkalla kohti vaikuttavampaa, läpinäkyvämpää, tehokkaampaa ja yhdenmukaisempaa valtionavustustoimintaa. Valtionavustustoiminnasta kiinnostuneet henkilöt ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan loppuseminaaria kaikille avoimena verkkotilaisuutena. Keskustelemme mielenkiintoisten vieraiden kanssa valtionavustustoiminnan kehittämisestä hanketta arvioiden, mutta eteenpäin katsoen.

Loppuseminaarin ohjelma

Klo 12.30–12.40 Valtionavustusten merkitys talous- ja hallintopolitiikassa
Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Juha Majanen tarkastelee valtionavustustoimintaa valtiovarainministeriön tehtävien kautta.

Klo 12.40–12.50 Julkisen talouden kestävyyden ja hallinnon kehittäminen
Budjettipäällikkö Mika Niemelä tarkastelee puheenvuorossaan julkista taloutta.

Klo 12.50–13.15 Viisi vuotta takana – olemmeko vasta puolivälissä?
Hankejohtaja Tuula Lybeck valtiovarainministeriöstä ja toimialajohtaja Mari Näätsaari Valtiokonttorista arvioivat ja reflektoivat valtionavustustoiminnan kehittämistä ja digitalisointia.

Klo 13.15–14.00 Valtionavustusten hallinnoinnin perusteita ja hyviä käytäntöjä
Hankejohtaja Tuula Lybeck valtiovarainministeriöstä käsittelee puheenvuorossaan valtionavustuksiin liittyvien hallinnollisten, lainsäädännöllisten ja taloudellisten menettelytapojen kehittämistä. Pääekonomisti Minna Punakallio Kuntaliitosta ja ylitarkastaja Ramses Malaty ulkoministeriöstä kommentoivat valtionavustushankkeen toimintaa ja tuotoksia.

Klo 14.00–14.15 Tauko

Klo 14.15–15.00 Valtionavustusten myöntämisen vaikutuksia 2020-luvulla
Keskustelemassa ovat tarkastusyksikön johtaja Jaakko Eskola Valtiontalouden tarkastusvirastosta, Owal Group Oy:n toinen perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja Mikko Wennberg sekä erityisasiantuntija Jaana Walldén valtiovarainministeriöstä.

Klo 15.00–15.15 Konsernihanke on muutoksessa johtamista
Tietojohtaja Vesa Lipponen valtiovarainministeriöstä lausuu loppuseminaarin päätössanat valtionavustushankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana.

Ohjelmatarkennukset ovat mahdollisia. 

Tallennamme ja tekstitämme loppuseminaarin, jotta se on katsottavissa jälkikäteen valtionavustushankkeen verkkosivulla. Esitysmateriaalit ovat saatavissa myös jälkikäteen.

Loppuseminaarin tallenne

Loppuseminaarin tallenne

Loppuseminaarin esitysaineisto

Lisätiedot

Hankejohtaja Tuula Lybeck, valtiovarainministeriö, puh. 0295 530 595, [email protected]

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt