Etäpalveluohjeet

Tälle sivulle on kerätty ohjeita etäpalveluiden käyttöä varten.

Yleiset ohjeet

Tietoturvaohje turvalliseen asiointiin kuvayhteydellä

Oheisessa ohjeessa saat neuvoja tietoturvaan liittyvissä asioissa ja mitä pitää huomioida asiointiympäristössä kun hoidat henkilökohtaisia asioitasi viranomaisen kanssa kuvayhteydellä.

Tietoturvaohje

Ohjeet Etäpalvelun uudesta toimintatavasta

Etäpalvelun toimintatavat uudistuvat Yhteispalvelu- ja Asiointipisteissä vuoden 2016 alussa. Uudessa toimintamallissa ei käytetä enää videoneuvottelulaitteita, vaan Lync-palvelua, joka on osa valtion yhteistä viestintäratkaisua. Käyttöönoton helpottamiseksi ja varmistamiseksi on ohessa koottuna aiheeseen liittyvät ohjeet.

Uuden toimintatavan esittely

Etäpalvelun tarjoaminen edellyttää Yhteispalvelu- ja Asiointipisteiltä tätä tarkoitusta varten varustettua tietokonetta, jonka vaatimukset on ohjeistettu Lync-työasemavaatimukset ja selainlaajennuksen asennus-dokumentissa.  Tietokoneen asennus ja ylläpito on kunnan vastuulla.

Etäpalvelun käytöstä Yhteispalvelu- ja Asiointipisteissä löytyy käytännönläheistä ohjetta Etäpalvelun käyttöönotto Yhteispalvelu- ja Asiointipisteissä – dokumentista.

Etäpalvelun yleinen toimintaohje

Lync-järjestelmän pikaohje palveluntuottajalle
Lync-järjestelmän pikaohje Yhteispalvelu- ja Asiointipisteelle

Ajanvarauksen pikaohje palvelupisteelle ja palveluntuottajalle
Ajanvarausjärjestelmän ohje virkailijalle
Ajanvarausjärjestelmän ohje toimipisteen pääkäyttäjälle
Ajanvarausjärjestelmän ohje organisaation pääkäyttäjälle

Verkkokoulutus etäpalvelun palveluneuvojille ja palveluntuottajille

Etäpalvelua tarjoaville yhteispalvelupisteiden ja Asiointipisteiden palveluneuvojille sekä palveluntuottajille on verkkokoulutuspaketti.

Ohjeet verkkokoulutukseen