Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Förändringar i de ekonomiska strukturerna och arbetsliv diskuterades i Uleåborg

Finansministeriet
24.3.2017 13.28
Nyhet
Nya jobb i Finland -turné i Uleåborg.

Hur kommer arbetet att se ut i framtiden? Detta var ett av temana för diskussionen fredagen den 24 mars när finansministeriets Nya jobb i Finland-turné besökte uppstarts- och tillväxtföretagarnas Starttaamo i Uleåborg.

I Nya jobb i Finland-panelen i Uleåborg diskuterade man livligt sysselsättningsläget, arbetet i framtiden och strukturförändringen inom ekonomin. Under diskussionen behandlades bl.a. bidragsfällor, matchningsproblem, förändringar i arbetslivet samt problem i anknytning till utslagningen av unga. Dessutom diskuterade panelisterna produktivitetsökningen samt frågor som gäller kompetens och utbildning.

”Arbetslivet och dess krav ändras. Betydelsen av frivillig utbildning blir allt viktigare”, sag finansminister Petteri Orpo. Kommentarerna i ministerns Twitter Live-sändning kan ses 24 timmar på @vmuutiset-kontot på Twitter.

Sysselsättningen diskuteras på olika håll i Finland

Finansministeriet ordnar Nya jobb i Finland -diskussionstillställningar i olika delar av landet under vårens gång. Vid tillställningarna hörs arbetsgivare, löntagare och deras företrädare om hur regeringens åtgärder börjat verka, och vad som ännu borde göras för att regeringens sysselsättningsmål på 72 procent kunde uppnås.

Ministeriet sammanfattar idéerna som lagts fram vid diskussionerna och i sociala medier, så att de ska kunna utnyttjas vid regeringens halvtidsöversyn.

Följ diskussionen i social media under #uuttatyötä.

Bilder från tillställning

Finansministeriet inleder Nya jobb i Finland –turnén (nyhet 3.2.)

Ytterligare information:

Liinu Lehto, kommunikationsdirektör, tfn 02955 30221, liinu.lehto(at)vm.fi
Mikko Kortelainen, specialmedarbetare, tfn 050 301 8334, mikko.kortelainen(at)vm.fi

Finanspolitiken Petteri Orpo