Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Tullin pääjohtaja Hartikaiselle huomautus, osapuolet sovinnolliseen ratkaisuun

Valtiovarainministeriö
31.1.2017 9.13
Tiedote

Valtiovarainministeriön valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki antoi maanantaina 30. tammikuuta Tullin pääjohtaja Antti Hartikaiselle suullisen huomautuksen toimintatavoista Tullin viestintäjohtajan kurinpitomenettelyssä.

Valtiovarainministeriön viime syksynä Tullista saama työturvallisuuslain 28 §:n mukainen ilmoitus käynnisti ministeriössä selvitysprosessin. Ministeriö on selvittänyt asiaa perusteellisesti kuulemalla asianomaisia ja muita tahoja. Prosessin osapuolet ovat saavuttaneet yhteiskeskustelussa sovinnollisen ratkaisun ja sitoutuneet toimimaan yhteistyössä Tullin tavoitteiden saavuttamiseksi. Valtiovarainministeriö on katsonut riittäväksi toimenpiteeksi antaa pääjohtaja Hartikaiselle suullisen huomautuksen.

Tämä syksyllä alkanut selvitys on nyt saatu päätökseen. Jatkotoimina valtiovarainministeriö tulee kevään aikana tulosohjauksessaan tukemaan ja kiinnittämään huomioita Tullin johtamisjärjestelmän toimivuuteen. Martti Hetemäki osallistuu Tullin johtoryhmään helmikuussa sekä järjestää myöhemmin keväällä osapuolten kesken seurantakeskustelun.

– Tullissa tarvitaan nyt kaikkien panosta hyvän työilmapiirin rakentamiseksi, sanoo Hetemäki.

Tulli on valtiovarainministeriön hallinnonalaan kuuluva virasto. Valtiovarainministeriö vastaa Tullin tulosohjauksesta.

Lisätietoja:

Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki p. 02955 30292, martti.hetemaki(at)vm.fi
Viestintäjohtaja Liinu Lehto p. 02955 30221, liinu.lehto(at)vm.fi