FI SV

Valtiovarainministeri Orpo: Sote-uudistuksen verovaikutuksissa avoimuus olennaista

Valtiovarainministeriö 10.3.2017 11.23
Uutinen
Valtiovarainministeri Orpo: Sote-uudistuksen verovaikutuksissa avoimuus olennaista

Valtiovarainministeriö järjesti perjantaina 10. maaliskuuta keskustelutilaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen verotuottovaikutuksista. Keskusteluun osallistui virkamiehiä, alan toimijoita ja mediaa.

”Sote-uudistus on valtava kokonaisuudistus, joka vaikuttaa myös veroihin. Kilpailun lisäämisen tarkoitus on lyhentää jonoja, tuoda tehokkuutta ja parantaa laatua. Mielestäni tarvitaan niin julkisia tuottajia, yrityksiä kuin kolmattakin sektoria. Lainsäädäntöön kirjataan avoimuutta lisääviä säädöksiä niin, että kansalaiset näkevät, mihin yritys maksaa veronsa. Olen varma, että yhteiskuntavastuu on tulevaisuudessa yrityksille merkittävä kilpailuvaltti”, sanoi valtiovarainministeri Petteri Orpo tilaisuuden alussa.

Itse sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistukseen liittyvän lainsäädännön lisäksi on meneillään useita yleisen kansainvälisen verovälttelyn torjuntaan liittyviä hankkeita. Ministerin mukaan sekä OECD:n että EU:n hankkeet etenevät ja esimerkiksi OECD:n BEPS-hankkeen monenkeskinen sopimus valmistunee kesäksi.

”Se pitää muistaa, että harmaan talouden torjunta on eri asia kuin verolainsäädännön kehittäminen. Harmaalle taloudelle ja talousrikollisuudelle pitää olla nollatoleranssi, mutta ne eivät liity vastuullisten yritysten toimintaan millään tavalla”, ministeri korostaa.

Ministeri Orpo toivoo keskustelun sote-uudistuksesta jatkuvan vilkkaana.

Muistio: Millainen on sote-tuottajien verojalanjälki?

Lisätietoja:

Erityisavustaja Ville Valkonen, puh. 044 567 2201, ville.valkonen(at)vm.fi