Mikko Lehtonen lisää valtionavustustoiminnan läpinäkyvyyttä

Erityisasiantuntija Mikko Lehtonen kertoo uratarinassaan, miten hän päätyi järjestötyöstä valtionavustustoimintaa kehittävään hankkeeseen kehittämis- ja hallintotoimintoon.

​​"Työskentelin ennen valtiovarainministeriötä kymmenen vuotta järjestöissä, viimeisimpänä hallinnon asiantuntijatehtävissä valtakunnallisessa nuorisoalan järjestössä. Näkemykseni järjestöjen johtamisesta ja kehittämisestä olivat eduksi, kun aloin selvittää järjestöille myönnettäviä valtionavustuksia ja niihin liittyviä käytäntöjä osana valtionavustustoimintaa kehittävää hanketta. Toimin nykyisin kahden jaoston asiantuntijasihteerinä ja teen hankeviestintää taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti tärkeän asian parissa.  

Siirryin järjestöstä valtiolle valtakunnallisen etätyösuosituksen aikana. Koen, että pääsin silti hyvin mukaan työyhteisöön. Uskon, että osallisuuden kokemukseeni vaikutti eniten se, että työkaverit suhtautuvat kehittämiseen kanssani yhtä kunnianhimoisesti. Osoittaa myös luottamusta rekrytoida osaamista yhteiskunnan eri aloilta – se uudistaa julkista hallintoa. 

Mielestäni asiantuntemus kuvaa hyvin valtiovarainministeriötä työnantajana. Siitä huolimatta se tunnistaa ja tunnustaa keskeneräisyydenkin. Osaamisen kehittäminen on minulle merkityksellistä ja motivoivaa työssä. Olen lisäksi oppinut arvostamaan valtiovarainministeriötä perhemyönteisenä työpaikkana. Löydän vastapainoa työlle arkiliikunnasta, mukaansatempaavasta scifi-kirjallisuudesta sekä melodisesta ja melankolisesta metallimusiikista."

Mikko Lehtonen
Erityisasiantuntija