Kolumnit

Kolumneissa taustoitetaan ministeriön ajankohtaisia aiheita ja nostetaan esille erilaisia näkökulmia. 

Uusimmat kolumnit

Millaisia pankkipalveluja tarvitset tulevaisuudessa?

31.5.2023 9.25
VM
Neuvotteleva virkamies Kari Kemppainen.
"Olemme monella tapaa riippuvaisia pankkipalveluista: elämä on hankalaa ilman pankkitiliä, maksukorttia ja pankkitunnuksia. Selvitämme parhaillaan valtiovarainministeriössä, miten hyvin kansalaiset, yritykset, yhdistykset ja järjestöt saavat pankkipalveluja. Miten tyytyväinen olet palveluihin ja miten niitä tulisi kehittää?" kirjoittaa neuvotteleva virkamies Kari Kemppainen.

Finanssineuvos Janne Huovari ja finanssiasiantuntija Auri Lassi:
Yritysten voitot ovat kasvaneet inflaation kiihtyessä – Pitääkö siitä olla huolissaan?

30.5.2023 10.54
VM
Janne Huovari ja Auri Lassi
Voittojen kasvu oli euroalueella viime vuoden lopulla nopeampaa kuin aiemmin tällä vuosituhannella. Suomessa kasvu on ollut maltillisempaa, eikä voittojen osuus arvonlisäyksestä ole kasvanut. Voittojen kasvun pitäisi taittua, kunhan inflaatiota saadaan hillittyä ja markkinoiden annetaan toimia tehokkaasti, kirjoittavat finanssineuvos Janne Huovari ja finanssiasiantuntija Auri Lassi.

Erityisasiantuntija Ulla Suomela:
Tutkimus- ja kehittämistoiminnan tavoitteiden tueksi tarvitaan sujuvia valtionavustuskäytänteitä

8.5.2023 12.28
VM
"TKI-rahoituksella luodaan edellytyksiä Suomen menestymiselle, tuottavuudelle ja kasvulle. Valtionavustukset ovat keino tutkimus- ja kehittämistoiminnan rahoittamisessa ja tämän tavoitteen saavuttamisessa", kirjoittaa erityisasiantuntija Ulla Suomela.