Hoppa till innehåll
Media

Anna palautetta kuntatalousohjelman kehittämiseksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 8.6.2018 13.32
Uutinen

Kuntatalousohjelman valmistelu on osa julkisen talouden suunnitelman ja valtion talousarvioesityksen valmistelua. Ohjelmaa kehitetään kyselyllä, jolla kerätään kunnilta tietoa kuntatalousohjelman käytöstä sekä kuntien näkemyksistä ohjelman sisällöstä ja kehittämistarpeista.

Valtiontalouden tarkastusvirasto on tehnyt keväällä 2018 tarkastussuunnitelmaansa sisältyneen kuntatalouden ohjausta koskeneen tarkastuksen. Osana tarkastusta on arvioitu myös kuntatalousohjelman merkitystä osana kuntatalouden ohjausta ja esitetty suosituksia ohjelman kehittämiseksi. Tarkastuksen jälkiseurannassa tarkastusvirasto tulee selvittämään, mihin toimiin tarkastuskertomuksessa esitettyjen kannanottojen johdosta on ryhdytty. Jälkiseuranta tehdään vuonna 2020.

Valtiovarainministeriö on aloittanut selvitystyön kuntatalousohjelman kehittämiseksi tarkastusviraston tekemän tarkastuksen sekä ohjelman valmistelun yhteydessä aikaisemmin tehtyjen havaintojen perusteella. Osana selvitystyötä ministeriö kerää erillisen kyselyn kautta kunnilta tietoa kuntatalousohjelman käytöstä kunnissa sekä kuntien näkemyksistä ohjelman sisällöstä ja kehittämistarpeista. 

Kysely on suunnattu ensisijaisesti kuntien talousvalmistelusta vastaaville viranhaltijoille ja luottamushenkilöille. Kyselyyn voi vastata kunnasta useampi kuin yksi henkilö.

Kyselyyn pyydetään vastaamaan 29.6.2018 mennessä. Kyselyn tietoja käsitellään luottamuksellisesti osana ohjelman kehittämistä. Vastaaminen kestää noin 5–10 minuuttia.

Tietoa kuntatalousohjelmasta ja VTV:n tarkastuksesta

Lisätietoja:

Finanssineuvos Tanja Rantanen, puh. 02955 30338, tanja.rantanen(at)vm.fi
Erityisasiantuntija Jussi Lammassaari, puh. 02955 30060, jussi.lammassaari(at)vm.fi