Tilaisuus siirtolaskelmien oikaisusta kunnille ja hyvinvointialueille

Keskiviikko 6.9.2023 klo 14.00 – 15.30

valtiovarainministeriö

Tilaisuuden ohjelma

  • Tilaisuuden avaus
  • Yksikön päällikkö, finanssineuvos Pasi Leppänen
  • Oikaisuissa sovelletut periaatteet
  • Erityisasiantuntija Minnamaria Korhonen
  • Julkaistu aineisto oikaisuista ja oikaisujen kommentoinnin ohjeistus
  • Finanssiasiantuntija Roosa Valkama

Valtiovarainministeriö on julkaissut siirtolaskelmaluonnoksen 31.8. (kts. vm.fi/valtionosuuslaskelmia, Luonnos siirtyvistä kustannuksista 31.8.2023). Laskelma perustuu kuntien Valtiokonttorille raportoimiin vuosien 2021 ja 2022 tilinpäätöstietoihin sekä kesällä annettujen asetusten nojalla oikaistaviin siirtyviä kustannuksia merkittävästi vääristäviin tietoihin.

Kunnat ja hyvinvointialueet voivat esittää valtiovarainministeriölle huomioita oikaistavista eristä 30.9. mennessä. Huomioita otetaan vastaan vain erillisen webropol-kyselyn kautta. Löydät linkin kyselyyn tästä: https://link.webropolsurveys.com/S/AA7606E5B335F019

Tilaisuudessa käydään läpi tehtyjen oikaisujen periaatteet ja ohjeistetaan niiden kommentointi. Tilaisuudessa esitettävä materiaali lisätään tälle sivulle viimeistään tilaisuuden jälkeen.

Lopullinen siirtolaskelma määrittää sen, kuinka paljon rahoitusta kunnat ja hyvinvointialueet saavat valtiolta vuodesta 2024 lukien ja samalla oikaistaan takautuvasti myös vuoden 2023 rahoitusta.

Tilaisuudessa esitetty materiaali löytyy klikkaamalla tästä.

Tilaisuus on suunnattu kunnille ja hyvinvointialueille.

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, hyvinvointialueet