Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
FI

Datavisualisoinnin opiskelijakilpailu loppusuoralla: ”Kaikki minusta” –finalistit koko kansan äänestettäväksi

Valtiovarainministeriö 12.1.2016 10.16
Uutinen

Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat haastettiin huhtikuussa 2015 visualisoimaan henkilöön liittyviä rekisteritietoja uudella ja innovatiivisella tavalla Kaikki minusta -kilpailussa. Syyskuussa jury valitsi kolme finalistityötä jatkokehitykseen. Nyt prototyypit ovat valmiit, ja koko kansa saa äänestää omaa suosikkiaan tammikuun 29. päivään asti. Kaikki minusta –kilpailu liittyy kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelmaan.

Henkilöön liittyvien rekisteritietojen esittäminen uudella ja innovatiivisella tavalla oli Kaikki minusta –kilpailun päätehtävä. Osallistujien käytössä oli mallidata, jonka pohjalta he tekivät kilpailuehdotuksensa. Syyskuussa 2015 kilpailun jury valitsi finaaliin työstettäväksi kolme ehdotusta:

Roberto Aarnio & Jesse Tielinen (Metropolia Ammattikorkeakoulu): Metsä
Joonas Pesonen (Itä-Suomen yliopisto): Muita herätteitä
(Joanne) Nian Hwei Wong (Tampereen ammattikorkeakoulu): All Around Me

Nyt finalistitöiden prototyypit ovat valmiit. Niihin voi tutustua osoitteessa aanesta.suomi.fi. Samalla sivustolla on myös mahdollista äänestää omaa suosikkia 12. – 29.1.2016 välisenä aikana. Äänestyksen tulos ja koko kilpailun voittaja julkistetaan 11.2.2016.

Finalistityöt palkittiin kukin 7000 eurolla. Koko kilpailun voittanut työ palkitaan lisäksi 8000 eurolla. Voittajatyötä voidaan myös hyödyntää uudistuvan suomi.fi-palvelun kehittämisessä. Rinnakkaisen käyttöoikeuden myötä kilpailijat voivat itsekin hyödyntää, jatkokehittää ja kaupallistaa suunnitelmiaan.

Kilpailun toteuttavat valtiovarainministeriö, Väestörekisterikeskus ja Aalto Media Factory.

Äänestyssivusto: aanesta.suomi.fi

Kilpailun kuvaus ja säännöt: kaikkiminusta.suomi.fi

Kilpailun Facebook-sivu

Twitterissä #kaikkiminusta #alltommig #allaboutme

Kaikki minusta –kilpailu liittyy kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelmaan. Sen puitteissa Suomi.fi-palvelu uudistuu. Uudistuvan palvelun kehitysversio on avattu osoitteessa beta.suomi.fi. Palveluun tunnistautunut kansalainen pääsee muun muassa katsomaan omia tietojaan yhä useammasta julkishallinnon rekisteristä. Jo nyt palvelussa voi tarkastella omia henkilö-, ajoneuvo- ja kiinteistötietojaan.

Lisätietoja Kaikki minusta –kilpailusta

Ohjelmakoordinaattori Erja Lohikoski, [email protected], p. 0295 530 504

Lisätietoja uudistuvasta suomi.fi-palvelusta

Kehittämispäällikkö Marjukka Ala-Harja, [email protected], p. 0295 530 489
Hankepäällikkö Jani Ruuskanen, [email protected], p. 0295 535 031 (18.1.2016 -)

Arkkitehtuuri Digitalisoituminen Julkisen hallinnon ICT Kansallinen palveluarkkitehtuuri Ohjelmat Valtiovarainministeriö