Hoppa till innehåll
Media

Pääministeri Marin tapasi Portugalin pääministerin Portossa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 6.5.2021 21.10
Tiedote 291/2021
Kuvaaja: Clara Azevedo, Portugalin pääministerin kanslia

Pääministeri Sanna Marin on keskustellut Portugalin pääministeri António Costan kanssa Portossa torstaina 6. toukokuuta. Kahdenvälisen tapaamisen keskeisiä aiheita olivat yhteistyön lisääminen maiden välillä ja ajankohtaiset EU-asiat. Suomella ja Portugalilla on perinteisesti hyvät suhteet, joita EU-kumppanuus on syventänyt.

Portugali on nostanut metsätalouden kehittämisen yhdeksi keskeiseksi alaksi talouden elpymissuunnitelmassaan koronapandemian jälkeen. Eräs metsänhoidon kehittämisen keskeisiä tavoitteita on vähentää metsäpaloja, jotka ovat lisääntyneet huolestuttavasti Portugalissa ilmastonmuutoksen aiheuttaman kuivuuden seurauksena. Suomi ja Portugalin yhteistyö metsäsektorilla käynnistyi pääministeri Juha Sipilän syksyllä 2018 tekemän vienninedistämismatkan yhteydessä.

”Suomessa on johtavaa osaamista Portugalia kiinnostavilla vihreän siirtymän ja digitalouden alalla. Yritysten kannattaa tarttua tilaisuuteen ja hyödyntää unionin elpymisvälineen tarjoamia mahdollisuuksia. Metsäyhteistyö maidemme välillä etenee hyvin”, pääministeri Marin sanoi.

Pääministeri Marin nosti tapaamisissa esiin myös verosopimuksen puuttumisen maiden välillä. Portugali ei ole vielä ratifioinut vuonna 2016 allekirjoitettua verosopimusta.

Pääministeri Marinin vierailu Portugalissa jatkuu 7. ja 8. toukokuuta, jolloin hän osallistuu EU:n puheenjohtajamaa Portugalin isännöimiin EU-huippukokouksiin.

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto p. 050 468 5949, erityisavustaja (EU-asiat) Tuulia Pitkänen p. 0295 160 231, ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

//Korjaus 7.5. klo 9: ingressissä päivä muutettu perjantaista torstaiksi.//