Hoppa till innehåll
Media

Anu Nousiainen vald till förvaltnings- och utvecklingsdirektör vid finansministeriet

finansministeriet
Utgivningsdatum 12.8.2021 13.49
Pressmeddelande
Anu Nousiainen.

Statsrådet har utnämnt magister i förvaltningsvetenskaper Anu Nousiainen till förvaltnings- och utvecklingsdirektör vid finansministeriet. Nousiainen arbetar för närvarande som enhetschef vid finansministeriets avdelning för utveckling av statsförvaltningen.

”Jag är väldigt glad över att få arbeta vid ministeriets utvecklings- och förvaltningsfunktion, skapa och vidareutveckla förutsättningar för ministeriets personal och förvaltningsområde att utföra krävande sakkunnigarbete för vår framtid. Beredningen av ministeriets nya strategi och utnyttjandet av erfarenheterna från de gågna 18 månaderna för att utveckla arbetssätten är särskilt aktuella teman”, berättar Nousiainen.

Förvaltnings- och utvecklingsdirektören hör till ministeriets högsta ledning och är också chef för utvecklings- och förvaltningsfunktionen. Förvaltnings- och utvecklingsdirektören leder ägarstyrningen av bolagen inom förvaltningsområdet samt resultatstyrningen av de ämbetsverk och inrättningar som han eller hon ansvarar för. Dessutom bistår förvaltnings- och utvecklingsdirektören statssekreteraren som kanslichef  vid utvecklandet och samordnandet av ministeriets interna verksamhet, ekonomi, organisation och personalpolicy.

Nousiainen har arbetat vid finansministeriet sedan 2008. Hon har tidigare arbetat bland annat som förvaltningsdirektör inom ansvarsområdet för regionförvaltningsverkens förvaltnings- och utvecklingstjänster vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland och inom kommunsektorn samt vid inrikesministeriet i flera olika uppgifter.

Statsrådet fattade beslut om utnämningen den 12 augusti. Nousiainen utnämndes till förvaltnings- och utvecklingsdirektör för en tid av fem år från och med 1 oktober 2021. 

Ytterligare information:
Toni Tuomainen, regeringssekreterare, tfn 02955 30411, toni.tuomainen(at)vm.fi
Anu Nousiainen, finansråd, tfn 02955 30326, anu.nousiainen(at)vm.fi