Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Johanna Vesikallio ny kommunikationsdirektör vid finansministeriet

Finansministeriet
16.4.2020 13.33
Pressmeddelande
Johanna Vesikallio.

Statsrådet utnämnde torsdagen den 16 april Johanna Vesikallio till kommunikationsdirektör för finansministeriet. Vesikallio tillträder posten den 15 juni 2020. Tjänsten tillsätts för fem år för tidsperioden 15.6.2020–14.6.2025.

Vesikallio är magister i samhällsvetenskaper och har gått i redaktörsskolan för Sanomat och avlagt examen i EU-ärenden i Frankrike. Hon övergår till finansministeriet från uppdraget som chef för kommunikations- och samhällsrelationer vid Familjeföretagens Förbund. Vesikallio har tidigare också arbetat bland annat som programledare för Rundradions A-Studio och chef för FNB:s politikredaktion samt som politikjournalist och EU-korrespondent.

”Jag är mycket entusiastisk över uppgiften. Finansministeriet är en utsiktsplats över Finlands ekonomiska politik och ministeriet utför betydelsefullt arbete för att hela Finland ska ha framgång. Finansministeriet är känt för sin enorma sakkunskap, så det är fint att bli en del av denna grupp”, säger Vesikallio.

Finansministeriets kommunikationsdirektör leder kommunikationsenheten, svarar för samordnandet och utvecklandet av ministeriets kommunikation och är dessutom medlem i ledningsgruppen för ministeriet.

Ytterligare information:

Juha Majanen, förvaltnings- och utvecklingsdirektör, tfn 02955 30247, juha.majanen(at)vm.fi
Begäran om handlingar riktas till ministeriets registratorskontor: valtiovarainministerio ( at ) vm.fi.