Hoppa till innehåll
Media

Vesa Lipponen valtiovarainministeriön tietojohtajaksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 12.8.2021 13.50
Tiedote
Vesa Lipponen.

Valtioneuvosto on nimittänyt valtiotieteen maisteri Vesa Lipposen valtiovarainministeriön tietojohtajaksi. Lipponen on tällä hetkellä valtiovarainministeriön virkaa toimittava tietojohtaja.

”Olen todella iloinen ja ylpeä voidessani jatkaa valtiovarainministeriön tietojohtajana tämän noin vuoden sijaisuuden jälkeen. Tehtävä on osoittautunut jopa moninaisemmaksi ja haasteellisemmaksi kuin olin osannut odottaa. Tiedon ja tekniikan merkitys työssämme on jatkuvassa kasvussa, joten haasteet eivät ole vähentymässä. Onneksi apunani on jatkossakin tietoyksikön ja koko ministeriön osaava porukka sekä verkostot ja sidosryhmät, joiden kanssa on ilo tehdä töitä”, Lipponen kertoo.

Tietojohtaja vastaa asioista, jotka koskevat hallinnonalan tulosohjausta sekä hallinnonalan tiedonhallinnan ja tietohallinnon ohjausta ja koordinaatiota. Lisäksi tietojohtaja johtaa valtiovarainministeriön tietoyksikön toimintaa ja toimintojen kehittämistä.  

Lipponen on työskennellyt valtiovarainministeriössä useissa eri tehtävissä vuodesta 2017 lähtien. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa hankepäällikkönä työ- ja elinkeinoministeriössä sekä strategiayksikön päällikkönä ja kehittämispäällikkönä Uudenmaan ELY-keskuksessa. 

Valtioneuvosto päätti nimityksestä 12. elokuuta. Lipponen nimitettiin virkaan 1. lokakuuta 2021 alkaen.

Lisätietoja:
Hallitussihteeri Toni Tuomainen, puh. 02955 30411, toni.tuomainen(at)vm.fi
Budjettineuvos Vesa Lipponen, puh. 0295 530 753, vesa.lipponen(at)vm.fi