Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: Vähähiiliset julkiset hankinnat

Keskiviikko 7.6.2023 klo 13.00 – 16.00

valtiovarainministeriö

Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: Vähähiiliset julkiset hankinnat

Hae mukaan Hankinta-Suomen oppimisklinikalle! Klinikan aiheena on vähähiiliset hankinnat ja niiden tekemisen tueksi tehty pelikirja. Aiheesta järjestetään kaksi samansisältöistä klinikkaa torstaina 1.6. klo 13–16 sekä keskiviikkona 7.6. klo 13–16. 

Vähähiilisten hankintojen pelikirjassa on vinkkejä vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseksi hankinnoissa, ja se osoittaa, mitkä johtamisen sekä toimeenpanon tekijät ja vaiheet ovat kriittisimpiä, jotta asetetut tavoitteet toteutuvat.

Tämän maksuttoman oppimisklinikan kohderyhmänä ovat kaikki julkishallinnossa julkisten hankintojen parissa työskentelevät henkilöt.

Oppimisklinikan jälkeen…

  • osaat soveltaa Vähähiilisten hankintojen pelikirjaa omassa työssäsi,
  • olet saanut vastauksia vähähiilisten hankintojen asiantuntijoilta pelikirjan käytöstä heränneisiin kysymyksiin ja
  • olet keskustellut oppaan soveltamisesta käytäntöön yhdessä muissa julkisissa organisaatioissa hankintoja tekevien henkilöiden kanssa.

Huomioithan hakiessasi, että oppimisklinikka on vuorovaikutteinen yhdessä oppimisen tilaisuus, jossa syvennetään osaamista, jaetaan kokemuksia ja keskustellaan yhdessä vertaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Parhaan hyödyn oppimisklinikalle osallistumisesta saat, kun osallistut aktiivisesti keskusteluun ja kannustat myös muita.

Klinikalle osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän suorittamista ja seurantakyselyyn vastaamista. Hyvä perehtyminen pelikirjaan on keskeinen osa ennakkotehtävää. 

Paikkoja yhdelle oppimisklinikalle on rajatusti (30 henkilöä). Oppimisklinikalle voi osallistua 1 henkilö per organisaatio. Valitsemme osallistujat organisaatioiden tyypin, hakijan roolin ja työtehtävien sekä hakijan perustelujen pohjalta. Klinikat ovat samansisältöisiä, joten haethan vain toiselle klinikoista. Hakuaika päättyy 27.4. klo 12. 

Hae 1.6. järjestettävälle oppimisklinikalle 

Hae 7.6. järjestettävälle oppimisklinikalle

Oppimisklinikka etenee niin, että ensin on hakuaika ja sen jälkeen tehdään valinnat. Osallistujat tekevät ennen klinikkaa ennakkotehtävän. Oppimisklinikat pidetään 1.6. ja 7.6. Tämän jälkeen osallistujat vastaavat palautekyselyyn ja myöhemmin seurantakyselyyn. Osallistujat saavat todistuksen osallistumisesta sen jälkeen, kun ovat vastanneet seurantakyselyyn kesäkuussa.

Lisätietoja

Olli-Juhani Piri
erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö
[email protected], p. 0295 530 173 

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, hyvinvointialueet