Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: Vastuulliset ruokapalvelu- ja elintarvikehankinnat

Maanantai 25.9.2023 klo 13.00 –  16.00

valtiovarainministeriö

Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: Vastuulliset ruokapalvelu- ja elintarvikehankinnat

Hae mukaan Hankinta-Suomen oppimisklinikalle! Klinikan aiheena on vastuulliset ruokapalvelu- ja elintarvikehankinnat ja niiden tekemisen tueksi tehdyt oppaat. Aiheesta järjestetään oppimisklinikka maanantaina 25.9. klo 13–16.

Vastuullisten ruokapalveluiden hankintaopas neuvoo, miten ruokapalvelua kehitetään vastuulliseksi, laadukkaaksi ja vastaamaan sille asetettuja vaatimuksia. Opas tuo esille, miten ruokapalvelut ja niissä tarjottu ruoka edistävät kuntastrategian ja kestävyys- ja ravitsemustavoitteiden toteutumista. Vastuullisten elintarvikehankintojen oppaan hankintakriteerit ja laatuvaatimukset antavat konkreettisia keinoja suosia vastuullisesti ja kestävästi tuotettuja elintarvikkeita ja edesauttavat myös lähellä tuotetun vaihtoehdon valituksi tulemista. 

Tämän maksuttoman oppimisklinikan kohderyhmänä ovat ruokapalveluiden edustajat sekä elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja tekevät asiantuntijat julkisella sektorilla.

Oppimisklinikan jälkeen…

  • osaat soveltaa oppaita omassa työssäsi,
  • olet saanut vastauksia vastuullisten ruokapalvelu- ja elintarvikehankintojen asiantuntijoilta oppaiden käytöstä heränneisiin kysymyksiin ja
  • olet keskustellut oppaiden soveltamisesta käytäntöön yhdessä muissa julkisissa organisaatioissa hankintoja tekevien henkilöiden kanssa.

Huomioithan hakiessasi, että oppimisklinikka on vuorovaikutteinen yhdessä oppimisen tilaisuus, jossa syvennetään osaamista, jaetaan kokemuksia ja keskustellaan yhdessä vertaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Parhaan hyödyn oppimisklinikalle osallistumisesta saat, kun osallistut aktiivisesti keskusteluun ja kannustat myös muita.

Klinikalle osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän suorittamista ja seurantakyselyyn vastaamista. Hyvä perehtyminen oppaisiin on keskeinen osa ennakkotehtävää. 

Paikkoja oppimisklinikalle on rajatusti (30 henkilöä). Oppimisklinikalle voi osallistua 1 henkilö per organisaatio. Valitsemme osallistujat organisaatioiden tyypin, hakijan roolin ja työtehtävien sekä hakijan perustelujen pohjalta. Hakuaika päättyy maanantaina 28.8.2023. 

Hae oppimisklinikalle

Lisätietoja

Olli-Juhani Piri
erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö
[email protected], p. 0295 530 173 

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet