Kuntapolitiikan kysymykset esillä pohjoismaisessa kuntaministerikokouksessa

Valtiovarainministeriö 22.8.2019 14.06
Tiedote

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero osallistuu pohjoismaiseen kuntaministerikokoukseen Bergenissä, Norjassa, 22.8.2019. Kokouksen tarkoituksena on vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia kuntapolitiikan ajankohtaisista kysymyksistä pohjoismaisten kollegoiden kesken. Keskustelua johtaa Norjan kunta- ja uudistusministeri Monica Maeland.

Ministerit ja virkamiehet keskustelevat kokouksessa kahdesta pääteemasta. Kokouksessa keskustellaan demokratian ja luottamuksen kehityksestä sekä poliittisesta ja sosiaalisesta erilaistumisesta yhteiskunnissa. Aiheena on myös kuntien luottamushenkilöiden kokema uhkailu ja häirintä ja se, miten sitä voisi ehkäistä.

Muina aiheina keskustellaan mm. kuntien tehtävistä ja niiden ohjauksesta eri maissa, kuntataloudesta sekä rakenteellisista uudistuksista, jotka ovat pohjoismaissa ajankohtaisia.

Suomen osalta kokouksessa esitellään Rinteen hallituksen kuntapolitiikkaa ja linjauksia mm. kansalaisten palvelulupausten, sote-uudistuksen ja kuntien tilannekuvan osalta.

Kokouksessa on mukana edustajia kustakin viidestä pohjoismaasta sekä Ahvenanmaalta. Kokous on jatkumo viime vuoden kuntaministerikokoukselle, joka järjestettiin Suomessa.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Suvi Savolainen, puh. 029 553 0122

Hallintopolitiikka Kunta-asiat Sirpa Paatero