FI SV

Päivi Laajala jatkaa valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston johdossa

Valtiovarainministeriö 16.4.2015 13.35
Tiedote
Päivi Laajala jatkaa valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston johdossa

Valtioneuvosto on tänään 16.4. nimittänyt hallintotieteiden maisteri Päivi Laajalan valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston osastopäälliköksi 1.9.2015 lukien viideksi vuodeksi.

Laajala on toiminut vuodesta 2008 lukien valtiovarainministeriön kuntaosaston, sittemmin kunta- ja aluehallinto-osaston osastopäällikkönä. Vuosina 2005 – 2008 Laajala toimi Oulun kaupungin apulaiskaupunginjohtajana. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa Kannuksen kaupunginjohtajana, Pielaveden kunnanjohtajana ja Kauhajoen sosiaali- ja terveysjohtajana.

 - Olen erittäin iloinen, että voin jatkaa vaativassa tehtävässä, toteaa Päivi Laajala. - Osaston tehtävät ja vastuut ovat lisääntyneet siitä, mitä ne olivat aloittaessani viranhoidon 2008. Nyt osaston vastuulla ovat kuntia ja kuntayhtymiä koskevien asioiden lisäksi valtion virastorakenteen kehittämiseen liittyviä tehtäviä. Tavoitteena on jatkossa tarkastella julkista hallintoa enemmän kokonaisuutena. Nämä asiat ovat hyvin ajankohtaisia seuraavalla eduskuntakaudella.

Osastopäällikön virkaa haki määräaikaan mennessä 18 henkilöä.

Lisätietoja:

Lainsäädäntöneuvos Salla Kalsi, puh. 02955 30422, salla.kalsi@vm.fi
Ministeri Risikon erityisavustaja Tuomas Viljamaa, puh. 040 723 5821 tuomas.viljamaa@vm.fi