Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Juha Majanen vald till finansministeriets förvaltnings- och utvecklingsdirektör

Finansministeriet
27.6.2019 11.44
Pressmeddelande
Juha Majanen.

Statsrådet har utnämnt juris kandidat Juha Majanen till finansministeriets förvaltnings- och utvecklingsdirektör. Majanen arbetar för tillfället som biträdande budgetchef vid ministeriet.

”Det är inspirerande att övergå från budgetavdelningens utmärkta grupp till utvecklings- och förvaltningsfunktionens utmärkta grupp och ta i tu med helt nya slags uppgifter. Utvecklings- och förvaltningsfunktionen spelar en central roll bland annat när det gäller utvecklingen av effektivitet, resultat och god personalpolicy inom finansministeriets förvaltningsområde - och i själva verket reformering i allmänhet”, säger Majanen.

Majanen har arbetat vid finansministeriet sedan 2002. Från och med 2014 har han arbetat som biträdande budgetchef och chef för finanspolitiska enheten. Majanen har bland annat svarat för ledandet av den finanspolitiska beredningen. Innan sin karriär vid finansministeriet arbetade Majanen med sakkunniguppdrag vid jord- och skogsbruksministeriet.

Förvaltnings- och utvecklingsdirektören är chef för ministeriets utvecklings- och förvaltningsfunktion. Förvaltnings- och utvecklingsdirektören leder ägarstyrningen av bolag inom förvaltningsområdet, resultatstyrningen av ämbetsverk och inrättningar inom ansvarsområdet samt planeringen av förvaltningsområdets verksamhet och ekonomi. Förvaltnings- och utvecklingsdirektören utvecklar dessutom ministeriets interna verksamhet, ekonomi, organisation och personalpolicy.

Statsrådet utnämnde Majanen till tjänsten som förvaltnings- och utvecklingsdirektör för en period på fem år med tillträde den 1 oktober.

Trettiotre personer sökte tjänsten som förvaltnings- och utvecklingsdirektör vid finansministeriet (nyhet 5.3.)

Mediefoton på Juha Majanen (statsrådets bildbank)

Ytterligare information:

Statssekreterare såsom kanslichef Martti Hetemäki, tfn 02955 30292, martti.hetemaki(at)vm.fi