Hoppa till innehåll
Media

Statsunderstöd för främjande av digitaliseringen i kommunerna år 2022 utlystes

finansministeriet
Utgivningsdatum 8.2.2022 15.09
Pressmeddelande

Statsunderstöd för 2022 utlystes den 4 februari. I år kan finansiering sökas för digitalisering och förnyelse av kommunernas verksamhet, uppgifter eller interna processer så att man i genomförandet av projektet betonar antingen beskrivningen, utvärderingen och utvecklingen av informationsmaterialets kvalitet som en del av kommunernas informationshantering eller utvecklingen och säkerställandet av kompetensen.

Understöd kan sökas för kommuners gemensamma projekt som främjar digitaliseringen och sådana ändringar i verksamheten som den förutsätter, samt förankring av digitaliseringen som permanenta och ännu bättre förfaranden. När det gäller ansökningarna bedömer man särskilt hurdana förbättringar projektet åstadkommer och hur det ändrar kommunens verksamhetssätt och processer. 

Understöd kan inte sökas för utvecklingsprojekt inom social- och hälsovården. Social- och hälsovårdsministeriet stöder skilt utvecklingen inom sitt eget ansvarsområde. Understöd beviljas inte för projekt som enbart omfattar digitalisering av material. 

Ansökningstiden går ut den 25 april 2022 kl. 16.15. 

Mer information:
Anne-Marie Välikangas, finansråd, tfn 02955 30020, Anne-Marie. valikangas (at) gov.fi,
Suvi Savolainen, konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30122, Suvi. Savolainen (at) gov.fi 
Jani Heikkinen, konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30466, jani.heikkinen(at)gov.fi