Hoppa till innehåll
Media

Temaövervakning, störande hemmafester och våldsamt beteende

Utgivningsdatum 11.4.2021 18.54
Nyhet

Under dygnen 08-11.04.2021 har polisen genomfört temaövervakning med fokus på den lätta trafiken. Förutom detta har polisen mottagit anmälningar om misshandel, lugnat ner några störande hemmafester och hjälpt en minigris som varit på rymmen tillbaka hem.

Under nattpasset 08-09.04.2021 hamnade polisen att rycka ut på en misshandel där en person skulle ha blivit misshandlad av en annan person. Händelsen hade skett i samband med en hemmafest. På platsen påträffade polisen anmälaren, tillika målsägande. Denne togs omhand av ambulanspersonal. Polisen identifierade resterande personer på festen och lämnade sedan platsen. Brottsanmälan på misshandel upprättades och utredningen fortsätter.


Lite senare anmäldes det om mera stök vid samma adress. I detta fallet hade en person blivit hotad av en annan person både muntligt och med ett föremål. Polisen identifierade återigen de närvarande personerna och avlägsnade samtliga ej bosatta personer från händelseplatsen. Anmälan om olaga hot upprättades och polisen utreder även detta vidare.


 

Under fredagens dagspass den 09.04.2021 har polisen övervakat den lätt trafiken i Mariehamn enligt rådande temaövervakning.

I Strandnäs hade en minigris rymt hemifrån. Polisen kunde med hjälp av allmänheten och lite godis locka grisen till sig och snart var den åter i stians lugna vrå.


Längs Getavägen stoppades ett ekipage där släpvagnen visade sig var obesiktad. Registerskylten togs omhand och färden avslutades.


Under nattpasset den 09-10.04.2021 anmäldes till polisen om slagsmål i Mariehamn. På platsen hade ett mindre handgemäng skett och polisen identifierade de närvarande personerna. Några personer hade sprungit från platsen. Ingen av de närvarande personerna hade straffyrkanden gentemot varandra och inga allvarliga skador kunde observeras av polisen.


Anmäldes om ett bråk i lägenhetshus i Mariehamn. Anmälare hade fått påhälsning av en granne som inte var välkommen. Det ovälkomna besöket slutade till sist i en mindre brottningsmatch, där anmälaren erhöll skador. Brottsanmälan registrerades och ärendet utreds som misstänkt misshandel.


Inkom samtal till polis om ett högljutt gräl i en lägenhet i Mariehamn. I lägenheten påträffas en ung person och dennes förälder. Polisen kunde medla med familjen. Eftersom den unga personen var berusad upprättades även en barnskyddsanmälan.


Utöver detta har trafik och ordning övervakats under nätterna. Bland annat erhöll en fordonsförare böter för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha framfört sitt fordon i 77 km/h på tillåtet 50-område.

Polisens nattpass 10-11.04.2021 började med att polisen akut kallades till en pågående händelse på landsbygden där det anmäldes om en aggressiv och våldsam person. Polispatruller kunde snabbt ta sig till platsen och avbröt händelsen. Polisen registrerade en brottsanmälan och utreder nu misstänkta fall av olaga hot, skadegörelse och misshandel. Misstänkte greps på platsen i väntan på förundersökningsåtgärder.

En hemmafest i lägenhetshus i norra delen av Mariehamn var så högljudd att grannarnas hemfrid stördes. Polisen kunde vidtala festprissarna om att dämpa sig. En bra dialog reder ofta ut saker och ting, även i detta fallet.

Säkerhetsarrangemang vid vägbygge hade ändrats så att det vart trafikfarligt. Polisen åtgärdade.

Polisen tillkallades av ambulans då en patient blivit utåtagerande vid sjuktransport.

Övervakande patrullering har inte resulterat i några åtgärder. Polisen har fått in anmälningar om påkörda djur, bara vilt denna natt, inga tamdjur.
 


 


 

Nyheter Nyheter sv Ålands polismyndighet