Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Euroområdets finansministrar sammanträder i Bryssel

Finansministeriet 20.11.2012 6.58
Pressmeddelande -

Euroområdets ekonomi- och finansministrar sammanträder till ett extra eurogruppsmöte i Bryssel tisdagen den 20 november 2012. Finansminister Jutta Urpilainen representerar Finland vid mötet.

Vid mötet kommer ministrarna att behandla fortsättningen med Greklands andra anpassningsprogram och betalningen av den andra låneposten i anpassningsprogrammet. Slutliga beslut i ärendet förväntas senast vid eurogruppens möte som hålls den 3 december.

Den s.k. trojkan (kommissionen, IMF och ECB) förväntas presentera för eurogruppen en mellanutvärdering av programmet och förverkligandet av villkoren i det. Eurogruppen förväntas se över Greklands skuldtålighet, läget med landets banksektor samt landets åtgärder i syfte att stabilisera läget. Finland understöder Greklands målsättningar att stabilisera sin ekonomi i enlighet med det andra anpassningsprogrammet. Det är viktigt att programmet verkställs enligt planerna och att Greklands förutsättningar att sanera sin ekonomi förstärks.

Ytterligare information: Pekka Morén, finansråd, tfn 02955 30290, Markku Puumalainen, konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30206

Jutta Urpilainen
EU